VM i Portugal

2017-05-25

Förra helgen körde Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg från Torsåker sin fjärde deltävling i Rally-VM, WRC, för säsongen i Portugal. Och det blev en tuff tävling för duon som tvingades kasta in handduken redan efter lördagens första sträcka.

Vi kom till Portugal med ganska högt självförtroende. Dels är det en tävling som vi åkt tidigare, och vi känner oss hemma på gruset, säger Emil.

Tävlingen började okej för Emil och Joakim, som inte riktigt kom in i körningen inledningsvis. Men de kände att bilen gick bra.

Vi fick inte riktigt till det under första halvan av fredagen, men bilen gick bra. Direkt efter servicen så körde vi punktering och tappade mycket tid. Vi fick även turboproblem och var tvungna att köra bilen i road-mode, fortsätter Emil.

Emil och Joakim var femma i klassen på den efterföljande sträckan. Men de skulle senare tvingas bryta då en anslutning till kylaren gått sönder efter punkteringarna, och bilen tömdes på vatten.

De startade om på lördagen men tvingades åter bryta på grund av mer motorproblem. Och tävlingen i Portugal blev inte vad man hade hoppats.

Det tar hårt på självförtroendet när det blir så här. Innan har vi alltid tagit oss i mål även om vi haft problem. Det är tufft när man inte får köra en problemfri tävling.

Nästa VM-tävling för teamet är i augusti när den Tyska deltävlingen körs.

Nu är det bara samla oss och ladda om för Tyskland, även om det känns tufft just nu. Det var mycket som var positivt i våra förberedelser inför tävlingen som vi tar med oss härifrån, avslutar Emil.
Foto: Timo Anis

Annons