Emil Bergkvist avslutar säsongen i Wales Rally GB

2017-10-25
Det har varit en tuff säsong för Torsåkers Emil Bergkvist i Rally-VM och klassen WRC2 med, många motgångar och tekniska problem. Nu i helgen kör han och kartläsaren Ola Fløene säsongens sista tävling i Storbritanniens VM-rally i Wales med sin Citroen DS3 R5 tillsammans med teamet J-Motorsport.

- Vi är väldigt glada att vi är här. Och vi ser fram emot att avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Emil.

Emil har under hela säsongen fokuserat på att få med sig nyttig erfarenhet inför framtiden, och så även i Wales som är en svårbemästrat rally med tuffa vägar och växlande väder.

- Sträckorna ser bra ut och jag tror att de kommer att passa oss bra. Men det är tuffa förhållanden och regnet gör det svårt, fortsätter Emil.

Wales är den sista obligatoriska tävlingen i WRC2-klassen, där Pontus Tidemand redan är klar mästare, vilket innebär säsongens tuffaste konkurrens med hela 23 bilar till start.

- Det är väldigt tuff konkurrens den här helgen. Män vi ska göra vårt bästa och siktar mot ett bra resultat, avslutar Emil.

Rallyt startar på torsdag kväll med en publiksträcka innan totalt 21 sträckor skall köras under helgen. Emil och Ola tävlar i klassen WRC2 i en Citroen DS3 R5 tillsammans med det belgiska teamet J-Motorsport.


Foto: Timo Anis
Annons