Blandad helg i Tyska WM rallyt

2017-08-22
Det har vart en blandad helg för Torsåkers Emil Bergkvist och kartläsaren Ola Fløene i det Tyska VM-rallyt . Efter mycket tekniska problem inledningsvis har duon ökat tempot och vart med i toppen av WRC2-klassen.


– Det har en vart mycket bra och lärorik tävling! Vi var riktigt förberedda inför tävlingen vilket gjorde att vi kunde köra på och inte ta några risker, säger Emil. 


Tävlingen i Tyskland är en av Emils favoriter i mästerskapet, där han haft stora framgångar tidigare, Och efter en tuff säsong med mycket tekniska problem såg teamet fram emot en bra tävling. Men redan innan start började bilens motor krångla, och under fredagen tappade man mycket tid med diffproblem.Teamet fick ordning på bilen och kunde under de två avslutande dagarna kunde köra på i sitt tempo och sätta bra tider i klassen, precis bakom den absoluta toppen. Och de slutar på tiondeplats i WRC2 som vinns av Fransmannen Eric Camilli.


– Samarbetet mellan mig och Ola fungerade riktigt bra, vi har haft roligt i bilen och gjort ett bra jobb! De två sista dagarna har vart riktigt bra, vi har haft mycket bra tider och bilen fungerade jättebra! Det har vart riktigt roligt att köra, fortsätter Emil. 


– Vad som händer härnäst får vi se. Kanske att det blir någon mer tävling i Tyskland med Peugeot, avslutar Emil. 


Foto: Timo Anis
Annons